Semnificatia culorilor

secretul culorilor



Semnificatia culorilor



Semnificatia culorilor

Oriunde ne aflam suntem inconjurati de o multitudine de culori ce ne imbogatesc viata si ne incanta ochiul, astfel fiecare culoare are o semnificatie pentru suflet ce contribuie intr-un fel sau altul la descatusarea emotionala si spirituala sau chiar la vindecarea unor afectiuni. Culorile pot avea un efect negativ sau benefic, pot stimula sau dezamagi, pot avea chiar caracter masculin sau feminin. Culorile din aura, ofera indicatii pretioase asupra personalitatii, a starii de spirit, a maturitatii sau sanatatii individului. Fiecarei persoane i se potrivesc doar anumite culori, deoarece fiecare culoare potenteaza cate un tip de personalitate.




Semnificatia culorii rosu


Semnificatia culorii rosu

Rosu este o culoare foarte puternica ce sugereaza viata insasi, este culoarea focului si a fortei vitale primare fiind energia datatoare de viata. Rosu are un efect stimulator general, provoaca, incita la actiune, indeosebi in plan psihomotor, stimulator intelectual, fiind o culoare specifica tipului activ, autonom, locomotor, competitiv, operativ. Aceasta culoare ar trebui folosita doar pentru a sublinia ceva si nu ca o culoare principala. Daca este folosita prea putin poate semnifica teama, iar folosita prea mult poate conduce spre agresivitate. Hainele si accesoriile de culoare rosie ajuta la depasirea sentimentelor de vinovatie si a temerilor legate de inceperea noilor proiecte. Este indicat ca atunci cand aveti de dus la capat un proiect amanat sa purtati haine de culoare rosie. Energia acestei culori influenteaza si capacitatea de eliminare a toxinelor emotionale, reducand nevoia de a opune rezistenta la schimbare. Rosu simbolizeaza caldura, foc, pasiune, entuziasm si agresiune, culoare ce poate mari presiunea sangelui si ritmul respiratiei. Are efectul de a stimula oamenii sa ia decizii in mod rapid si creste sperantele. Incaperile in care predomina culoarea rosie induce starea de nervozitate, in incaperile in care se foloseste doar sporadic culoarea rosie oamenii pierd sirul timpului, motiv pentru care se intalneste des in cazul casinourilor si al barurilor. In restaurante se utilizeaza adesea rosu pentru a-si atrage clientii si pentru a le stimula apetitul.




Semnificatia culorii portocaliu


Semnificatia portocaliu rosu

Portocaliul este culoarea fericirii, caldurii, creativitatii si emotiilor, insa mai indica bucurie, curaj si un caracter sociabil. Este o culoare care poate reflecta deschiderea catre dimensiunile subtile ale manifestarii umane. In functie de nuanta, poate indica dezechilibru emotional, agitatie, manie, ostentatie, ingrijorare si vanitate. Portocaliul rezoneaza cu dorinta de a aduce visele intr-o forma reala. Cand exista un blocaj creativ, aceasta culoare ajuta ca proiectele sa fie aduse la lumina. Utilizarea acestei culori contribuie si la eliberarea toxinelor blocate in colon si la sporirea sentimentelor de bucurie si placere. Aceasta culoare are un efect stimulator emotiv, dand o stare de melancoie, rascolind in amintirile frumoase din trecut.




Semnificatia culorii galben


Semnificatia culorii galben

Galbenul este culoarea activitatii mentale, a luminii solare si a geloziei. In multe religii acesta este simbolul supranaturalului. Arata deschidere spre a invata, iluminare, intelepciune si inteligenta. Nuantele pastelate reflecta deseori entuziasmul, forta ideilor si dezvoltarea spirituala. Galbenul indica si trezirea clarviziunii si a telepatiei. Galbenul este una dintre culorile care se pot observa cu usurinta in aura, galben pal in jurul conturului parului indica optimism. Nuantele mai inchise sau tulburi pot reflecta gandire si analiza excesive, insa pot reflecta si criticism exagerat, dogmatism sau sentimentul de nerecunostinta din partea celorlalti. Galbenul ajuta la sporirea abilitatii de a lua decizii pe baza informatiilor primite din exterior, contribuie la calmarea sistemului nervos, la eliberarea temerilor, a senzatiei de confuzie mentala, aduce sentimentul ca poti face fata oricarei situatii noi si vindeca tendinta spre perfectionism. Aceasta culoare stimuleaza si intretine starea de vigilenta, sporeste capacitatea de mobilizare si concentrare a atentiei, predispune la comunicativitate, da senzatia de caldura si de intimitate, totodata este culoarea caracteristica tipului activ, expansiv, investigativ si cu un nivel ridicat de aspiratie. Privita mult timp, da senzatia de oboseala, dar in tonuri palide nu are efecte negative. Cu cat este mai palid cu atat este mai placut de privit.



Semnificatia culorii verde


Semnificatia culorii verde

Verdele este culoarea sperantei si a echilibrului reflectand evolutia, simpatia si calmul. Verdele stralucitor cu nuante de albastru in aura cuiva indica puteri tamaduitoare, nuantele inchise sau tulburi de verde pot reflecta nesiguranta sau zgarcenie iar verdele tulbure reflecta deseori gelozia si un caracter posesiv. Verdele caracterizeaza tipul pasiv, defensiv, autonom, retinut, exprima concentrare, siguranta, introspectie, fiind o culoare excelenta pentru realizari financiare, deci culoarea castigului financiar. Este un balsam pentru suflet si corp, iar cei care au probleme de acceptare a unor situatii sau persoane in viata lor au nevoie de aceasta culoare. Utilizarea acestei culori aduce capacitatea de a fi mandru de unicitatea ta. Folosita des, ea ofera senzatia de libertate si sentimentul ca poti depasi orice obstacol, ca nimic nu-ti mai poate sta in cale. Pentru cei care au probleme in a se elibera de perceptiile negative, verdele reprezinta o culoare benefica. Se spune ca persoana care-l poarta e inclinata sa ia initiative, avand un efect de liniste, buna dispozitie, relaxare, meditatie, echilibru, siguranta. El faciliteaza deconectarea nervoasa. Important de stiut este faptul ca verdele este culoarea potrivita hainelor ce trebuie imbracate atunci cand mergeti sa dati un interviu pentru angajare. Deoarece verdele este culoarea sperantei este o culoare perfecta spre a fi utilizata la zugravirea dormitoarelor. Nuantele de verde au semnificatii diferite: verdele inchis indica masculinitate, conservatorism si bogatie; verdele smarald indica imortalitate; verdele maslina este culoarea pacii; verdele galbui este o culoare ce nu trebuie folosita in renovare sau reclama deoarece este cea mai putin atragatoare culoare pentru consumatori.




Semnificatia culorii albastru


Semnificatia culorii albastru

Albastru este culoarea calmului si a linistii, o culoare ce reflecta devotament, adevar si seriozitate. Dupa galben, albastrul este cea de-a doua culoare care poate fi vazuta cu usurinta in aura si poate indica inclinatii catre clarauditie si telepatie. Nuantele deschise de albastru reflecta o imaginatie activa si o buna intuitie. Albastrul ajuta la fluidizarea energiei si a emotiilor in organism, fiind un calmant pentru sistemul nervos ce contribuie la o mai buna comunicare verbala si creste capacitatile paranormale (telepatia, clarviziunea, etc.). Aceasta culoare favorizeaza dezvoltarea proceselor de inhibitie si de incetinire a ritmului activitatii, indeamna la calm si reverie, concentrare si liniste interioara, seriozitate si meditatie. Se caracterizeaza prin profunzimea trairilor si sentimentelor si este caracteristica pentru tipul pasiv, senzitiv, perceptiv. Aceasta culoare este foarte buna pentru oratori deoarece are capacitatea de a atrage publicul. Nuantele inchise pot indica sentimentul de singuratate, care la un anumit nivel reflecta cautarea de divinitate. Albastrul intens indica cinste si discernamant, dar poate indica, de asemenea, o persoana care si-a gasit sau este aproape de a-si gasi vocatia. Nuantele tulburi de albastru pot reflecta blocarea perceptiilor, melancolie, graba si ingrijorare, dominare, teama, uitare si hipersensibilitate. Nuantele de albastru deschis sugereaza setea de cunoastere, dar si nevoia de odihna si relaxare. Albastrul inchis se potriveste mai mult persoanelor care nu sunt satisfacute de actiunile altora. Albastrul pulverizat este culoarea potrivita pentru un visator, pentru artistul creator, arareori preocupat de lucruri materiale.




Semnificatia culorii violet


Semnificatia culorii violet

Violetul sau movul este culoarea regilor, culoarea pasiunii, romantismului si emotiilor. Reflecta independenta, intuitie si in acelasi timp o activitate dinamica si semnificativa a viselor. Semnificatia psihologica a violetului este de tristete, melancolie, indiferenta, cu un efect stimulator, nelinistitor si descurajator, dand senzatia de gravitate si banalului. Ca fapt benefic aceasta culoare este puternic vindecatoare ce echilibreaza si armonizeaza cele doua emisfere ale creierului (ratiunea si intuitia), vindecand lipsa de incredere, induce empatie si abilitatea de a intelege si punctele de vedere ale celorlalti, diminueaza tendintele egoiste si aduce intelepciune spirituala. Purtarea acestei culori ajuta la conectarea cu sinele divin, fiind culoarea legata de paranormal, dar si o culoare a suferintei. Pe plan material violetul sugereaza luxul, bogatia si sofisticarea. Nuantele purpurii indica abilitatea de a actiona cu judecata si simt practic. Nuantele pale si clare de violet pot reflecta umilinta si spiritualitate. Cele purpurii-rosiatice pot indica o mare pasiune sau putere a vointei, si, de asemenea, nevoia pentru mai mult efort individual. Nuantele inchise si tulburi arata nevoia de a se depasi o anumita situatie, dar pot reflecta si o imaginatie erotica intensa sau tendinta de a fi extrem de rabdator, nevoia de simpatie si sentimentul de a fi neinteles.



Semnificatia culorii roz


Semnificatia culorii roz

Rozul este culoarea compasiunii, iubirii si puritatii, fiind cea mai romantica si afectiva culoare. Totodata, rozul este si culoarea iubirii neconditionate si a sexualitatii reflectand bucurie, confort si un puternic sentiment de protectie. Rozul in aura indica o persoana cu caracter linistit, modest, care iubeste arta si frumusetea. Aceasta culoare folosita des imbunatateste relatiile cu ceilalti, intareste energia personala, sporeste motivatia si aduce credinta ca orice este posibil. De asemenea, aduce increderea in sine, toleranta, iertare si pretuire de sine. In functie de nuanta, rozul poate reflecta, de asemenea, lipsa de maturitate, in special nuantele tulburi, si tendinta catre minciuna. Camere vopsite in roz intens diminueaza agresivitatea, insa efectul nu este insa durabil, deoarece o expunere mai indelungata la aceasta culoare poate duce in final la o explozie de violenta. Rozul decolorat este culoarea care marcheaza cel mai bine inceputul marii dezvoltari intelectuale, fiind totodata si cea mai potrivita culoare in domeniul investitiilor.




Semnificatia culorii auriu


Semnificatia culorii auriu

Auriul este culoarea perfectiunii spirituale, culoarea sfinteniei fiind culoarea care reflecta energia spirituala dinamica si o anumita cosmizare a persoanei. Reprezinta cele mai inalte energii ale devotiunii si reinstaurarii armoniei universale, indicand entuziasm puternic si inspiratie profunda. Nuantele aurii au corespondenta cu confortul, relaxarea, fericirea si seninatatea, un decor in aceste nuante poate da sentimentul de caldura sufleteasca. Nuantele tulburi indica faptul ca persoana respectiva se afla inca in plin proces de trezire catre aspiratii mai inalte si inca nu a ajuns sa-si clarifice influenta acestora asupra directiei propriei existente.




Semnificatia culorii alb


Semnificatia culorii alb

Albul exprima puritate, pace, impacare, liniste, inocenta, curatenie si sobrietate. In aura, albul este perceput ca o umbra diafana, ca un substrat pentru celelalte culori, acesta contine in el toate culorile, si cand apare cu forta in aura este in corelatie cu alte culori. Acesta este criteriul dupa care ne dam seama daca este vorba de o perceptie reala sau doar de o slaba perceptie a aurei. Atunci cand albul este o culoare de sine statatoare in aura, reflecta spiritualitate, adevar si puritate, indicand faptul ca energia persoanei respective se purifica. Camerele vopsite in alb evidentiaza starile emotive, insa daca aceste camere sunt locuite mult timp, poate conduce insa catre o racire a relatiilor cu cei din jur. Totodata, albul sugereaza si sinceritatea, avand efecte de expansivitate, usurinta, suavitate, robustete, raceala, de multe ori reflecta si o extraordinara creativitate.




Semnificatia culorii gri


Semnificatia culorii gri

Griul este o culoare a initierii, a trezirii unor capacitati innascute, fiind culoarea specifica bancherilor, finantistilor si a celor din domeniul asigurarilor, culoare ce sugereaza sprijin financiar si putere. Nuantele de gri argintiu reflecta o trezire a energiilor feminine, care stau la baza iluminarii, intuitiei si imaginatiei creatoare. Nuantele de gri inchis arata dezechilibru fizic, egoism sau necesitatea de a nu lasa ceva neterminat. Atunci cand mergeti la o intalnire de afaceri sau la banca pentru a contracta un credit este indicat sa imbracati haine de culoare gri, maro, albastru si albastru inchis.



Semnificatia culorii maro


Semnificatia culorii maro

Maroul este culoarea care comunica sinceritate, putere, maturitate, culoarea care infrange extravaganta, insa indica uneori si o lipsa de energie sau un dezechilibru. Aceasta culoare in aura poate indica, atunci cand apare in jurul picioarelor, o noua crestere, stabilirea de noi radacini si nevoia de implinire, daca apare o nuanta de cafeniu in zona capului indica lipsa de discernamant, iar daca apare in zonele centrilor energetici (chakra) arata faptul ca acestia trebuie purificati, energiile fiind blocate. Nuantele de maro inchis ofera siguranta si sporeste capacitatea noastra de adaptare la stimulii exteriori, inducand sentimentul de multumire si satisfactie ajutand la crearea unei atmosfere neutre, confortabile si primitoare. Nuantele deschise reflecta un caracter laborios si spirit de organizare.




Semnificatia culorii negru


Semnificatia culorii negru

Negrul semnifica partea intunecata din noi insine, subconstientul nostru extrem, aceasta culoare are o vibratie negativa, avand efecte psihologice de neliniste, retinere, depresie, introversie, impresie de adancime, greutate. Negrul in aura indica o stare de auto aparare sau faptul ca aceea persoana are secrete, sau daca apare in jurul corpului fizic poate indica, un dezechilibru si probleme fizice, daca este localizat la marginea exterioara a aurei, indica existenta unei gauri, care apare la cei dependenti de droguri, alcool sau tutun si la persoane care au fost victime ale unor abuzuri in copilarie. Purtarea hainelor de culoare neagra induce existenta unor adanci secrete sau a unei persoane misterioase. Incaperile vopsite in negru indica o semnificatie psiho-afectiva de tristete, de sfarsit, de singuratate, de despartire si poate fi utilizata ca element de delimitare, contrast sau fond pentru celelalte culori.




Semnificatia culorii turcoaz


Semnificatia culorii turcoaz

Turcoazul este culoarea care induce linistea si relaxarea, folosindu-se atat in recuperarile fizice cat si pshice fiind o culoare vindecatoare. Alaturi de nuanta violet, aceste doua culori sunt cele mai puternice culori in vindecarea organismului uman. Turcoazul induce o stare de relaxarea emotionala, contribuie si la acceptarea originalitatii, influenteaza deschiderea catre spiritualitate, ajuta la adaptarea la mediul inconjurator oferind celui care o foloseste mandria de a spune ceea ce simte.




Bijuteria de lux Papillon Construct